رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: سالانه بطور متوسط 3 و نیم میلیون تن مواد معدنی از معادن استان سیستان و بلوچستان استخراج شده که این فقط 3 درصد از مواد معدنی استخراجی کشور را شامل می شود.
نادر میرشکار در شورای معادن استان افزود: استان سیستان و بلوچستان با داشتن 10 میلیارد تن ذخایر قطعی و 20 میلیارد تن ذخایر احتمالی، 5 درصد از ذخایر معدنی کشور را در خود جای داده است .
میرشکار با تشریح ظرفیت های معدنی استان، گفت: مهمترین معادن استان، معدن آنتیموان در سفید آبه ، معدن مس چهل کوره درنصرت آباد ، معدن گرانیت بوگ و معدن سنگ ریگ ملک درمیرجاوه ، معادن آهک سیمان زابل و خاش و معدن منگنز آسان دوک درشهرستان نیکشهر است.
وی ادامه داد: ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در استان حدود9هزار میلیارد ریال بوده که سهم 0.48 درصدی از ارزش افزوده بخش در کشور را به خود اختصاص داده است.
میرشکار تاکید کرد: از نظر نوع صنعت نیز بیشترین واحدهای صنعتی استان به ترتیب مربوط به صنایع کانی و غیر فلزی مشتمل بر صنعت سیمان، سنگ های تزیینی ، انواع اجر و بلوک سفال، منیزیت و سیلیس دانه بندی شده ، فراوری مس وغیره، صنایع غذایی و آشامیدنی شامل صنایع شیلاتی، بسته بندی اب آشامیدنی، نوشیدنی های گاز دار، آرد گندم، بیسکویت، بسته بندی گوشت قرمز و غیره و صنایع شیمیایی نساجی و سلولوزی بوده که سهم 20درصدی از کل کارخانجات استان را به خود اختصاص داده و نیز مشتمل بر محصولات لاستیکی و پلاستیکی، انواع سموم، انواع لوله های پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پی وی سیو جی ارپی، عایق های رطوبتی، انواع پودر و مایع شوینده هستند.
وی اضافه کرد: در بخش صدور مجوزهای صنعتی نیز در استان در حال حاضر بالغ بر 930 مجوز معتبر سرمایه گذاری با پیش بینی ایجاد اشتغال 16هزار و 500 نفر، با حجم سرمایه گذاری بالغ بر24هزار میلیارد ریال در دست اقدام است.
وی در ادامه تصریح کرد: از این تعداد مجوز حدود 210 طرح با پیشرفت فیزیکی بالای 20درصد با سرمایه گذاری بیش از هزار و 200 میلیارد ریال و اشتغال 4هزار و 700 نفر در دست پیگیری است که امیدواریم با توجه به مشوق های مالی و سرمایه گذاری موجود، بهره برداری از طرح ها طی سنوات آینده محقق شود.
رئیس سازمان صنعت و معدن، متاسفانه در سالهای گذشته این استان از انجام سرمایه گذاری های دولتی در بخش صنعت و معدن علیرغم وجود قابلیت های متعدد نسبتا بی بهره مانده تا جایی که سهم استان از سرمایه گذاری دولتی تنها یک کارخانه در بخش صنعت نساجی و در شهرستان ایرانشهر با نام شرکت فراگیر بافت بلوچ است.
وی بیان کرد: به منظور افزایش میل سرمایه گذاری صنعتی در استان و افزایش ایجاد اشتغال در این بخش و رشد شاخص های اقتصادی، اعمال مشوق های سرمایه گذاری در دستور کار این سازمان قرار گرفته و قطعا عوامل اشاره شده در روند جذب سرمایه گذاری نقش بسزایی را خواهند داشت.
منبع : دنیای معدن
ارسال نظر